Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mascarpone csemege naranccsal, Dobitól
2014.10.17

20141013_150841.jpg

Hozzávalók 8 főre 500 gr mascarpone, 4 tojás sárgája, 120 g porcukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 300 gr babapiskóta, 2 dl feketekávé, 1/2 dl Amaretto likőr (konyak vagy rum is megfelel), kb. 200 g magozott meggybefőtt, 4-5 evőkanál narancsdzsem, 6-8 kocka étcsokoládé, 1 narancs (a díszítéshez)

Elkészítés A desszertet üvegtálban készítjük el és tálaljuk, mert úgy látványos.

A tojások sárgáját a mascarponéval, a porcukorral és a fahéjjal alaposan összekeverjük. Erős feketekávét főzünk, likőrrel ízesítjük.

A piskótadarabokat a meleg kávéban megforgatjuk (vigyázunk, nehogy nagyon elázzanak), majd a kávés piskótákat az üvegtál aljában szorosan egymás mellé fektetjük. Egyenletesen elterítjük a piskótákon a mascarponés krém egyharmadát.

A következő réteg meggybefőttből áll: a jól lecsöpögtetett meggyszemeket a krémen egymás mellé helyezzük, majd újabb kávéba mártott piskótaréteg következik, és erre simítjuk a mascarponekrém második harmadát.

Ezután következik a desszert látványos része, a teteje. A krémre az üvegtál szegélye mentén, a narancsdzsemből kis halmokat helyezünk, ügyelve, hogy a halmocskák koszorúszerűen összeérjenek.

Darabosra törjük az étcsokoládékockákat, a csokidarabok nagyobb részét az utolsó harmadnyi mascarponekrémbe keverjük. A maradék csokoládét díszítés céljából félretesszük.

A csokis krémet a dzsemkoszorú közepére halmozzuk (figyeljünk, hogy a krém felülete minél durvább, rusztikusabb legyen).

Egy nagyobb, szép felületű narancsot alaposan megmosunk, héjastól négy vékony szeletet vágunk belőle, leitatjuk a nedvességtől, és a félbevágott szeleteket sugárirányban, egymástól egyenlő távolságra, a vágott felüknél fogva a krémbe belenyomjuk - így 8 szeletet kapunk.

A narancsok közé beszórjuk a maradék csokitörmeléket, a desszertet letakarva a hűtőbe tesszük, és fél napig pihentetjük.

Tipp A desszert leírása sokkal bonyolultabb, mint az elkészítése! Vendégség esetében különösen praktikus: akár az előző este is elkészíthetjük, látványos külseje mellett az ízével is elkápráztathatjuk a vendégeket... 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.