Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mákos-fahéjas csusza áfonyalekvárral, Dobitól
2012.12.23

makoscsusza-afonyaval--2-.jpgHozzávalók 4 személyre 1 zacskó csuszatészta vagy fodros kockatészta, kb. 10-15 dkg darált mák, 2-4 ek porcukor, ízlés szerint, 1-2 kk fahéj, áfonyalekvár, 1 ek olaj, só a tészta főzéséhez

Elkészítés A tésztát bő, forró sós vízben kifőzzük. A vízbe teszünk egy kanál olajat is. Leszűrjük, serpenyőbe tesszük és melegen tartjuk.

A darált mákot összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.

A tésztát tányérra szedjük, megszórjuk a fahéjas-cukros mákkal és bőségesen kanalazunk rá a lekvárból.

Kisokos Ez a recept-ötlet a szlovákiai Párkány egyik étterméből származik, az egyik pincér elmondása alapján készült.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.