Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Lazac baconköntösben, Dobitól
2015.04.22

img_7203.jpg

Hozzávalók 4 főre 4x20 dkg lazacfilé, 5 dl tej, 3 gerezd fokhagyma, 8 szelet bacon, só, őrölt színes bors, olívaolaj, 2 zacskó gyorsfagyasztott ázsiai zöldségkeverék, 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés A lazacszeleteket a sós, áttört fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk, és hűtőben legalább 2-3 órán át pihentetjük.

A tejből kivett halszeleteket leitatjuk, sóval és borssal meghintjük, majd szeletenként szorosan 2-2 baconszeletbe göngyöljük, a szalonnát fogvájókkal - sütéshez előkészítve - megtűzzük.

Az ázsiai zöldségkeveréket grillserpenyőben készítjük el: fagyott állapotban egy kevés forró olajra dobjuk, és időközönként óvatosan megkeverve (hogy a zöldség össze ne törjön) pároljuk-sütjük, közben szójaszósszal leöntjük.

Amíg a zöldség elkészül, a halfiléket forró olívaolajon megsütjük, mindkét oldalára 4-5 percet szánva.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.