Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Krumplisaláta citromos öntettel, Dobitól
2012.06.16

burgonyasalata-citromos-ontettel-dobitol.jpgHozzávalók 4 főre 1 kg krumpli, 1 fej lilahagyma Az öntethez 6 evőkanál fehérborecet, 2-3 citrom leve, 3-4 dl húsleves (leveskockából), porcukor, só, 2 evőkanál citromos olaj, snidling és durvára darált vegyes bors a díszítéshez

Elkészítés A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük (vigyázva, nehogy túl puha legyen, vagy túl kemény maradjon, és kerülve a szurkálást, mert akkor a krumpli a szeleteléskor széteshet). A megfőtt krumplit hűlni hagyjuk, majd langyosan felkarikázzuk.

Amíg a krumpli fő, a lilahagymát igen vékonyan felszeleteljük, besózzuk, a citromot ráfacsarjuk. 10-15 perc elteltével a karikára vágott krumplit a citromléből kivett hagymakarikákkal rétegezve egy üvegtálba lerakjuk. A maradék sós citromléhez a forró húsleves és a borecet porcukorral ízesített keverékét hozzáadjuk, jól összekeverjük és az öntetet a lerakott hagymás krumplira öntjük. A salátát kihűtjük, majd másnapig (de legalább fél napig) hűtőben hagyjuk az ízeket összeérni.

Tipp Tálaláskor a 2 evőkanál citromos olajjal megöntözzük, durvára darált borssal, vágott snidlinggel megszórjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.