Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Koriánderes csirkemellcsíkok, Dobitól
2017.01.29

azsiai-2csirkemell.jpg

Hozzávalók 2 személyre

1 db csirkemell

4 db szárított csili paprika (kevéssé csípős)

1 szál citromfű

4 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál gyömbérpor

1 késhegynyi őrölt koriander

2 evőkanál citromlé

A mártáshoz

3 evőkanál balzsamecet

¼ lila hagyma

1 csészényi birsbefőtt

2 evőkanál birsbefőtt leve

1 marék friss koriander (esetleg petrezselyem)

olaj

Elkészítés A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, félcentis csíkokra vágjuk, és egy kevés olajjal néhány órára bepácoljuk.

A mártáshoz finomra vágjuk és a balzsamecethez adjuk a hagymát, a körömnyi darabokra vagdalt birs befőttet, majd az egészet fellazítjuk a befőtt levével. A mártást felmelegítjük, melegen tartjuk.

A szójaszószt a gyömbér- és korianderporral, citromlével jól összekeverjük. 

A citromfüvet nagyon vékonyan felkarikázzuk, a csili csutkáját kivágjuk, magjait eltávolítjuk. A csilit és a citromfüvet egy kevés olajon együtt megforgatjuk, vigyázva, hogy ne égjenek meg, majd a forró csilis olajra rádobjuk a csirkecsíkokat. Amikor a húst megkapattuk, ráöntjük a fűszeres szójaszószt, és néhány percig az olajon forgatva pároljuk.

Az elkészült húst az olajból kiemeljük, ráöntjük a mártást, rászórjuk az apróra vágott koriandert (ha nincs, akkor a petrezselymet), és frissen kifőtt tésztával körítve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.