Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre
1 db csirkemell
4 db szárított csili paprika (kevéssé csípős)
1 szál citromfű
4 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál gyömbérpor
1 késhegynyi őrölt koriander
2 evőkanál citromlé
A mártáshoz
3 evőkanál balzsamecet
¼ lila hagyma
1 csészényi birsbefőtt
2 evőkanál birsbefőtt leve
1 marék friss koriander (esetleg petrezselyem)
olaj
Elkészítés A csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, félcentis csíkokra vágjuk, és egy kevés olajjal néhány órára bepácoljuk.
A mártáshoz finomra vágjuk és a balzsamecethez adjuk a hagymát, a körömnyi darabokra vagdalt birs befőttet, majd az egészet fellazítjuk a befőtt levével. A mártást felmelegítjük, melegen tartjuk.
A szójaszószt a gyömbér- és korianderporral, citromlével jól összekeverjük.
A citromfüvet nagyon vékonyan felkarikázzuk, a csili csutkáját kivágjuk, magjait eltávolítjuk. A csilit és a citromfüvet egy kevés olajon együtt megforgatjuk, vigyázva, hogy ne égjenek meg, majd a forró csilis olajra rádobjuk a csirkecsíkokat. Amikor a húst megkapattuk, ráöntjük a fűszeres szójaszószt, és néhány percig az olajon forgatva pároljuk.
Az elkészült húst az olajból kiemeljük, ráöntjük a mártást, rászórjuk az apróra vágott koriandert (ha nincs, akkor a petrezselymet), és frissen kifőtt tésztával körítve tálaljuk.