Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Kakukkfüves-citromos lazac fűszeres újkrumplival, Dobitól
2015.06.30

kakukkfuves-citromos-lazac-fuszeres-ujkrumplival.jpg

Hozzávalók 2 főre 2 x 20 dkg lazac, 3 dl tej, 2 közepes gerezd fokhagyma, só, őrölt tarkabors,kakukkfű, 2-3 evőkanál citromos olívaolaj, 1 db citrom A körítéshez újkrumpli (ízlés szerint), flekkenfűszer, olívaolaj

Elkészítés A fokhagymát megtisztítjuk, igen vékonyan felszeleteljük. A megmosott halszeletekre öntjük a fokhagymaszeletkékkel és sóval fűszerezett tejet, és az így bepácolt halat egy jól zárható edényben a hűtőben pihentetjük.

Néhány óra elteltével a halat a tejből kiemeljük, és papírtörlővel megszárítjuk. A fokhagymaszeletkéket a tejből kiszűrjük, félretesszük.

A citromos olívaolajban elkeverjük a borsot és a kakukkfüvet, és a halszeletek mindkét oldalát a fűszeres páccal bedörzsöljük, a hal bőr nélküli oldalára a citrom héját ráreszeljük, majd ezután egyenletesen elosztjuk rajta a fokhagymaszeletkéket.

A fűszeres pácban ezután kb. 1 órán át hagyjuk állni a halszeleteket.

Az újkrumplik héját folyóvízben alaposan ledörzsöljük, a krumplikat kisujjnyi vékonyra felszeleteljük, a karikák mindkét oldalát beolajozzuk, megszórjuk flekken fűszerkeverékkel és ízlés szerint sóval (ez el is maradhat, mert a flekkenfűszerben is van só), majd grillserpenyőben előbb a krumplik egyik, majd másik oldalát sütjük meg.

A hal sütését teflonserpenyőben vagy kerámiaedényben, kb. 180-190 fokon végezzük. Először a szeletek bőr nélküli oldalát tesszük a serpenyőbe (elegendő a halon a pácban lévő olaj, további zsiradék nem szükséges). 5 perc sütés után a szeleteket óvatosan megfordítjuk, a megégett fokhagymaszeleteket az edényből eltávolítjuk, és a halszeletek bőrös oldalát is sütjük még 5 percig, majd a készre sütött halakat a serpenyőből ügyesen a tányérra emeljük.

Mellétesszük a krumplit és a felkarikázott citromot. Azonnal tálaljuk!

Tipp Az újkrumpliszeletek sütése kb. egy fél órát vesz igénybe. Úgy időzítsük a sütést, hogy a köret a hallal egyidőben készüljön el. A citromkarikák nemcsak díszítik a tányért: a citrom nagyon finoman ízesíti is a halat.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.