Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Kacsacombsaláta, Dobitól
2015.03.04

img_7005.jpg

Hozzávalók 2 főre 1 db sült kacsacomb (maradékból), 1 fej szívsaláta (vagy fél jégsaláta), 2 db vérnarancs, 1 gránátalma magjai, só, fehérbors, 1/2 kk gyömbérpor, 3 evőkanál szarvasgombás olívaolaj, kacsasültzsiradék (ha maradt), citrom

Elkészítés A kacsacombról a húst lefejtjük, fél centi vékony szeletekre vágjuk. A szívsalátát 3-5 mm keskeny csíkokra metéljük, egy nagyobb edénybe szórjuk, rádobjuk a megtisztított, vékonyan felszeletelt vérnarancsokat és a gránátalma magjait. Az olívaolajat ízesítjük a fűszerekkel (ha maradt, hozzákeverünk egy keveset a sült szaftjából is). A kacsadarabokat a salátához keverjük, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, az egészet jól összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Tipp Kínáljunk hozzá citromgerezdeket, hogy mindenki tetszése szerint citromlét csöpögtethessen a salátára.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.