Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Húsos-zöldséges gomba, Dobitól
2012.12.20

husos-zoldseges-gombaimg_5580.jpg

Hozzávalók 4 személyre 12 db nagy gomba, 20-25 dkg főtt, füstölt tarja, húslevesből visszamaradt zöldség (kb. 1-1 db nagy sárgarépa, fehérgyökér, fél zellergumó), 2 dl tejföl, 4-6 szelet vékony baconszalonna, ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés A gombákat megtisztítjuk, meghámozzuk, a szárukat levágjuk és felaprítjuk. A gombafejeket kiolajozott sütőtálba tesszük, szorosan egymás mellé. A levesből visszamaradt, főtt zöldséget és a füstölt húst apró darabokra vágjuk, a tejföllel összekeverjük, megborsozzuk, és az egészet a gombák kalapjába halmozzuk. A halmok tetejére baconszalonnát fektetünk. (Sózni nem szükséges, mert a füstölt hús és a szalonna is sós.) 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp Paradicsommal, zöldpaprikával körítve fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.