Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Húsos rakott tészta cukkinivel, Dobitól
2014.04.29

husos-rakott-teszta-cukkinivel.jpg

Hozzávalók 4 főre 40 dkg száraztészta (csigatészta vagy penne), sült csirke (maradékból, amennyi van), 2 db kicsi cukkini, 30 dkg gomba, kb. 15 cm póréhagyma, 4 dl főzőtejszín, 2 tojás sárgája, só, őrölt tarka bors, kakukkfű, 1 dl száraz fehérbor, olívaolaj

Elkészítés A cukkinit vékonyan felkarikázzuk, besózzuk, és kb. 20 percre félretesszük.

A póréhagymát igen vékony karikákra vágjuk, és egy kevés olajon megpároljuk, majd az olajból kivesszük, félretesszük.

A gombát megtisztítjuk, 2-3 mm vastagra szeleteljük, és borssal, kakukkfűvel, a fehérborral nyakon öntve, a póréhagyma után maradt olajban megpároljuk.

A cukkiniszeleteket egy papírtörlővel leitatjuk, és forró olajban megforgatjuk, kissé megpirítjuk.

A tésztát sós vízben megfőzzük, és egy kiolajozott sütőtálba terítjük. Rétegesen ráhalmozzuk a gombát, a póréhagymát, a cukkinit, majd a kis darabokra vágott, maradék sült húst.

A főzőtejszínben elhabarjuk a tojás sárgáját, sózzuk, borsozzuk, és egyenletesen a tésztára  öntjük. Az egészet 200 fokos sütőben, kb. 20 percig sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.