Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Háromsajtos rakott zöldbab Dobi konyhájából
2013.03.30

haromsajtos-rakott-zoldbab--1-.jpg

Hozzávalók 4 személyre kb. 60-70 dkg zöldbab (lehet mirelit is), 25 dkg főtt-füstölt tarja, 15 dkg füstölt sajt 15 dkg trappista sajt, reszelt parmezán ízlés szerint, 6-8 szelet bacon szalonna

Az öntethez 3 dl tejföl, 1 tojás sárgája, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 kávéskanál mustár, 1-1csapott  mk só, tarkabors, szegfűbors, oregano, kakukkfű

Elkészítés A 2-3 centisre vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük (a mirelit zöldbabot felengedés nélkül tesszük a forró, sós vízbe) és kivajazott, morzsával meghintett sütőedénybe terítjük a felét. Erre hintjük rá egyenletesen a kis darabkákra vágott tarját, a tarjarétegre pedig a reszelt trappista és füstölt sajtot (a sajtok keveredjenek jól össze!), majd a zöldbab maradék felével az egészet beterítjük. Az öntetet a hozzávalókból kikeverjük, és a rakott zöldbab tetején egyenletesen eloszlatjuk, a parmezán sajttal finoman meghintjük, végül a parmezánra fektetjük a bacon szeleteket, és a sütőedényt az előmelegített sütőbe toljuk. Fedő nélkül, 220 fokon, kb. 20 percig sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.