Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Hagymaleves tökmagos krutonnal, Dobi konyhájából
2013.04.03

hagymaleves-tokmagos-krutonnal--5-.jpg

Hozzávalók 4 személyre 40 dkg vöröshagyma, 3 dl száraz fehérbor, 3 ek olívaolaj, 2 erőleves- (vagy tyúkhúsleves-) kocka, 1-2 kávéskanál kakukkfű, só, bors ízlés szerint
A krutonhoz személyenként 2 szelet barna kenyér, 10-15 dkg trappista sajt, tökmag és/vagy napraforgó mag

Elkészítés A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk (gyalulni a legcélszerűbb), megszórjuk kakukkfűvel, és az olajon üvegesre pároljuk. Fél liter forró vízben feloldjuk a leveskockákat, ezt a levet és a bort a hagymához öntjük, majd kb. félórán át fedő alatt, lassan főzzük. A végén a kész levest sóval ízesítjük, durvára őrölt borssal meghintjük.

A krutonokhoz legfeljebb 1 cm vastag szeletekre vágjuk a kenyeret. Az egyik oldalukon már enyhén megpirított szeleteket megfordítjuk, rájuk terítjük a vékonyra szeletelt sajtot, majd rájuk szórjuk az előre megpirított magokat, és a sajt pirulásáig a krutonokat tovább grillezzük. (A krutonok készítésekor nem muszáj a kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítani.)

Tálalás A krutonokat a kiszedett leves tetejére ültetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.