Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Gyümölcsös túrókrém, Dobitól
2015.04.29

img_7218.jpg

Hozzávalók 4 főre 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, 1 dl cukrásztejszín (vagy porcukorral édesített sima tejszín), 2 vaníliás cukor, 2 db mandarin, 40-50 szem málna (fagyasztott is lehet), 2 kávéskanál eperlekvár, néhány szem mandula

Elkészítés A túrót áttörjük, simára keverjük a  tejföllel és a tejszínnel (ha nincs cukrásztejszínünk, megfelel a porcukorral édesített sima tejszín is).

A mandarint megtisztítjuk, gerezdekre bontjuk, a gerezdeket is félbevágjuk, és a magokat kiemeljük. A málnaszemeket előkészítjük: ha fagyottak, kiengedjük őket.

Szép üvegpoharak aljába mandulát teszünk, erre túrókrémet, majd málnát és ismét túrókrémet rétegezünk. A krém tetejére ismét mandarin kerül, amelyre egy púpozott kávéskanál eperlekvárt halmozunk.

Tipp Jól behűtve tálaljuk.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.