Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Gyümölcsös kagylósaláta, Dobitól
2012.11.13

img_5467.jpgHozzávalók 4 főre 2 db rózsaszín grapefruit, 2-3 db savanykás alma, 2 doboz konzerv kagyló, 20 dkg trappista vagy más kemény sajt, 1 doboz érett, puha camembert sajt, 1/2 jégsaláta, 20-25 szem kapribogyó Az öntethez 3-4 evőkanál kakukkfüves (vagy natúr) olívaolaj 1,5 evőkanál mustár, 2 evőkanál citromlé, 3 cl rum, só, bors, kakukkfű

Elkészítés A hártyáiból kibontott grapefruit-gerezdeket apró darabokra vágjuk. Az almákat megmossuk, héjastól felszeleteljük, kis szeletkékre aprítjuk, a kemény sajtot és a camambert sajtot szintén kis szeletkékre vagdaljuk. A grapefruitot, az almát, a sajtokat a kagylóval és a kapribogyóval, valamint a simára kevert öntettel összeforgatjuk, és egy-két órára behűtjük. Tálalás előtt hozzákeverjük a vékony csíkokra vágott jégsalátát.

Tipp Ha öntethez hozzákeverjük a kagylókonzervből visszamaradt olajat is, az kellemes, pikáns ízt ad a salátának.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.