Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Gyors gesztenyés-mascarponés kehely, Dobitól
2014.12.27

gyors-gesztenyes-mascarpones-krem.jpg

Hozzávalók 4 főre 20 dkg gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 1 dl csokoládéflip, 2 db mandarin vagy narancs, 40-50 szem meggybefőtt (ha van: rumos meggy), kb. 1 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor (kihagyható)

Elkészítés A gesztenyemasszát és a mascarponét összekeverjük, tejjel fellazítjuk, majd a csokoládéflippel is ízesített krémet simára kikeverjük. Ha nem tartjuk elég édesnek, vaníliás cukrot adhatunk hozzá.

4 szép pohár aljára néhány szem meggyet teszünk, erre terítjük a gesztenyés krém felét.

A mandarint vagy narancsot meghámozzuk. Vigyázva, hogy a gerezdek egyben maradjanak, a gyümölcsöket két részre választjuk, és a mandarin/narancsfeleket a gerezdekre merőlegesen, vékonyan felszeleteljük. A szeleteket a
poharak falára borítjuk.

A gesztenyés krém másik felét a mandarinszeletek közé halmozzuk, a kelyhek tetejét meggyszemekkel díszítjük.
Fogyasztás előtt néhány órára behűtjük.

Tipp Tálalás előtt tejszínhabrózsákat nyomhatunk a tetejére.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.