Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 20 dkg gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 1 dl csokoládéflip, 2 db mandarin vagy narancs, 40-50 szem meggybefőtt (ha van: rumos meggy), kb. 1 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor (kihagyható)
Elkészítés A gesztenyemasszát és a mascarponét összekeverjük, tejjel fellazítjuk, majd a csokoládéflippel is ízesített krémet simára kikeverjük. Ha nem tartjuk elég édesnek, vaníliás cukrot adhatunk hozzá.
4 szép pohár aljára néhány szem meggyet teszünk, erre terítjük a gesztenyés krém felét.
A mandarint vagy narancsot meghámozzuk. Vigyázva, hogy a gerezdek egyben maradjanak, a gyümölcsöket két részre választjuk, és a mandarin/narancsfeleket a gerezdekre merőlegesen, vékonyan felszeleteljük. A szeleteket a
poharak falára borítjuk.
A gesztenyés krém másik felét a mandarinszeletek közé halmozzuk, a kelyhek tetejét meggyszemekkel díszítjük.
Fogyasztás előtt néhány órára behűtjük.
Tipp Tálalás előtt tejszínhabrózsákat nyomhatunk a tetejére.