Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Gyors eperálom, Dobi konyhájából
2015.06.09

gyors-eperalom-2.jpg

Hozzávalók 4 főre 30 dkg eper, 3 evőkanál barnacukor, 1 vaníliás cukor, 25 dkg mascarpone, 1 tojássárgája, 1 evőkanál porcukor, 2 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál Amaretto likőr A díszítéshez néhány szem eper, mentalevél, tejszínhab

Elkészítés A megmosott, megtisztított epret körömnyi darabokra vágjuk. A barnacukrot egy edényben karamellizáljuk, majd a folyékony cukorba dobjuk az eperdarabokat, a vaníliás cukorral ízestjük, és lassú tűzön kevergetve az egészet besűrítjük, majd kihűtjük.

A tojássárgáját a porcukorral és a fahéjjal, majd a mascarponéval habosra keverjük. A kihűlt eperraguval összekeverjük, a likőrrel ízesítjük, üvegpoharakba töltjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt eperrel, mentalevelekkel, esetleg tejszínhabbal díszítjük.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.