Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyömbéres karamellizált gyümölcsök, Dobitól
2015.06.13

20150601_125018.jpg

Hozzávalók 2 személyre Friss gyümölcsök ízlés szerinti mennyiségben -  nagyjából: 1 nagy alma, 2 kemény körte, fél mandarin gerezdjei, 1-2 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál gyömbérpor, 3 cent Amaretto likőr, 2 kávéskanál csokiöntet (elhagyható)

Elkészítés A megmosott, szárazra törölt gyümölcsöket kb. egyforma darabokra/gerezdekre vágjuk, illetőleg bontjuk, és egy grillserpenyőben egyenletesen szétterítjük. Rászórjuk - szintén egyenletesen - a cukrot, majd a gyümölcsdarabokat nagyobb hőfokon hagyjuk karamellizálódni. Mielőtt a gyümölcsdarabok jobban odakapnának, rájuk szórjuk a gyömbérport, és két falapáttal időnként megforgatjuk őket. Az utolsó percekben rálöttyintjük a gyümölcsökre a likőrt, és még egy kicsit hagyjuk fortyogni. Forrón tálaljuk. Kínálhatjuk csokiöntettel.

Tipp Szinte bármely, nem túl puha  gyümölcsből elkészíthető. Magas hőfokon dolgozzunk, hogy a gyümölcsök ne főjenek-pépesedjenek, hanem inkább piruljanak. A cukor szükséges mennyisége az adott  gyümölcsöktől függ, ezért főzés közben ne felejtsünk el kóstolgatni!

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés