Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Gyömbéres karamellizált gyümölcsök, Dobitól
2015.06.13

20150601_125018.jpg

Hozzávalók 2 személyre Friss gyümölcsök ízlés szerinti mennyiségben -  nagyjából: 1 nagy alma, 2 kemény körte, fél mandarin gerezdjei, 1-2 evőkanál cukor, 1 mokkáskanál gyömbérpor, 3 cent Amaretto likőr, 2 kávéskanál csokiöntet (elhagyható)

Elkészítés A megmosott, szárazra törölt gyümölcsöket kb. egyforma darabokra/gerezdekre vágjuk, illetőleg bontjuk, és egy grillserpenyőben egyenletesen szétterítjük. Rászórjuk - szintén egyenletesen - a cukrot, majd a gyümölcsdarabokat nagyobb hőfokon hagyjuk karamellizálódni. Mielőtt a gyümölcsdarabok jobban odakapnának, rájuk szórjuk a gyömbérport, és két falapáttal időnként megforgatjuk őket. Az utolsó percekben rálöttyintjük a gyümölcsökre a likőrt, és még egy kicsit hagyjuk fortyogni. Forrón tálaljuk. Kínálhatjuk csokiöntettel.

Tipp Szinte bármely, nem túl puha  gyümölcsből elkészíthető. Magas hőfokon dolgozzunk, hogy a gyümölcsök ne főjenek-pépesedjenek, hanem inkább piruljanak. A cukor szükséges mennyisége az adott  gyümölcsöktől függ, ezért főzés közben ne felejtsünk el kóstolgatni!

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.