Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Grillezett zöldségek csuszaágyon, Dobitól
2016.08.18

grillezett-zoldsegek-csuazaagyon-dobitol.jpg

Hozzávalók 2 főre:

20 dkg csuszatészta

1 db padlizsán

2 db paradicsom

4 nagyobb fej gomba

1 mk kakukkfű

1 kk vaj

1 dl tejföl

1 evőkanál tehéntúró

só, bors ízlés szerint

néhány levél medvehagyma

néhány szál snidling

4 szelet bacon

Elkészítés  A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk. Félóra elteltével a levet a padlizsánról leitatjuk, és a szeleteket zsiradék nélkül grill serpenyőben megpirítjuk, majd elnegyedeljük, félretesszük.

A gombát megtisztítjuk, kb. félcenti vastagon felszeleteljük, és kakukkfűvel ízesítve a vajjal kikent grillserpenyőben megpirítjuk. Ha elkészült, azt is félretesszük.

A paradicsomok bőrét forró víz alatt lehúzzuk, majd a paradicsomokat kisebb darabokra vagdaljuk.

A csuszatésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, vékonyan kivajazott sütőtálba terítjük. Ráhalmozzuk a gombát, a padlizsánt, a paradicsomokat.

A tejfölt a túróval összekeverjük, sóval, borssal, snidlinggel és metélőhagymával ízesítjük, és ezzel az öntettel borítjuk be a zöldséges tésztát. Mielőtt a sütőbe tennénk, felaprózott bacon szalonnával megszórjuk.

Letakarás nélkül 200 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.

Tipp: A baconszeletek elhagyhatók. A tejfölös masszába keverhetünk reszelt sajtot is.