Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg csuszatészta
1 db padlizsán
2 db paradicsom
4 nagyobb fej gomba
1 mk kakukkfű
1 kk vaj
1 dl tejföl
1 evőkanál tehéntúró
só, bors ízlés szerint
néhány levél medvehagyma
néhány szál snidling
4 szelet bacon
Elkészítés A padlizsánt meghámozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk, állni hagyjuk. Félóra elteltével a levet a padlizsánról leitatjuk, és a szeleteket zsiradék nélkül grill serpenyőben megpirítjuk, majd elnegyedeljük, félretesszük.
A gombát megtisztítjuk, kb. félcenti vastagon felszeleteljük, és kakukkfűvel ízesítve a vajjal kikent grillserpenyőben megpirítjuk. Ha elkészült, azt is félretesszük.
A paradicsomok bőrét forró víz alatt lehúzzuk, majd a paradicsomokat kisebb darabokra vagdaljuk.
A csuszatésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, vékonyan kivajazott sütőtálba terítjük. Ráhalmozzuk a gombát, a padlizsánt, a paradicsomokat.
A tejfölt a túróval összekeverjük, sóval, borssal, snidlinggel és metélőhagymával ízesítjük, és ezzel az öntettel borítjuk be a zöldséges tésztát. Mielőtt a sütőbe tennénk, felaprózott bacon szalonnával megszórjuk.
Letakarás nélkül 200 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
Tipp: A baconszeletek elhagyhatók. A tejfölös masszába keverhetünk reszelt sajtot is.