Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Grillezett gomba tojással, Dobitól
2014.08.09

grillezett-gomba-tojassal.jpg

Hozzávalók személyenként 3 nagy fej grillezhető gomba (kb. 25 dkg), 2 tojás, római kömény, fehérbors, só, kakukkfű, kakukkfüves olívaolaj, színes bors, friss bazsalikomlevelek

Elkészítés A gombát megtisztítjuk, szárazra törölgetjük, és 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. A gomba szeleteket egy grillserpenyőbe terítjük, nagyon kevés kakukkfüves olajat csöpögtetünk rá, meghintjük római köménnyel, fehérborssal és őrölt kakukkfűvel. A gombát gyakran rázogatjuk, a szeleteket megforgatjuk, hogy mindkét felük megpiruljon.

A megpirult gombát a grillserpenyőben összehúzzuk, és a két tojást - vigyázva, hogy ne folyjanak szét - ügyesen ráütjük a gombaszeletek tetejére. A tojásos gombát addig sütjük, amíg a fehérje alul megsül, de a tojások sárgája folyós marad. Tálaláskor megszórjuk durvára őrölt színes borssal és frissen vágott bazsalikomlevelekkel, ízlés szerint sóval.

Tipp Sülés közben a gombákat és a félig folyékony tojásfehérjét egy műanyag- vagy falapáttal tartsuk egyben, illetve időnként mozgassuk meg. Bőséges reggeliként vagy gyors vacsoraként fogyasztható, és mivel alig van
benne zsiradék, kenyér nem szükséges hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.