Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Gombás tarja kacsazsírban sült krumplival, Dobitól
2014.01.24

img_0310.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 szelet kicsontozott sertéstarja, 50 dkg gomba, 4 szelet bacon,1 kk kakukkfű, 3 gerezd fokhagyma, 2 kk só, durvára őrölt színes bors, 1/2 dl fehérbor, kakukkfű ízesítésű olaj A körethez 8 db közepes vagy nagyobb krumpli, 2 ek kacsazsír, só

Elkészítés A tarjaszeleteket a sütés előtti napon előkészítjük: megmossuk, megtörölgetjük, fólia alatt kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel mindkét oldalukat megszórjuk.

A megmosott, megtisztított gombát nem túl vékony, (kb. 2-3 mm-es) szeletekre vágjuk, és a hússal rétegezve, a rétegek közé egy kevés ízesített olajat öntve a következő napig lerakjuk egy zárható edénybe. Hűtőbe tesszük, összeérleljük.

Másnap a húsról a gombát leválasztjuk. A gombát a bor felének hozzáadásával egy kevés olajon félig megpároljuk. A húst kiolajozott tepsibe helyezzük, a pácból maradt olajjal leöntjük, és a bor felét aláöntve, alufóliával szorosan lefedve, 200 fokos sütőben pároljuk, amíg a hús majdnem puha nem lesz (kb. 35-40 percig).

Ekkor a húsra a gombát egyenletesen ráterítjük, mindegyik szeletre egy fél baconszeletet teszünk, a gomba alatt képződött fehérboros levet a tepsibe öntjük, majd a húst újra lefedve, további 15-20 percig pároljuk, amíg teljesen meg nem puhul. Ezután az alufóliát eltávolítjuk, és az ételt kb. még 5 percig grillezzük. (Ha a hús időközben egyébként is megpirult, a grillezés elhagyható.)

A körethez a krumplikat meghámozzuk, megmossuk, hosszanti irányban vastagabb hasábokra vágjuk, majd sós vízben majdnem puhára főzzük. Ezután a krumplikat kacsazsírral kikent sütőtálba helyezzük, felolvasztott kacsazsírral megöntözzük - ügyelve arra, hogy a hasábok mindegyik oldalára jusson zsiradék -, és 200 fokon (ha a sütőnk légkeveréses, a hússal egyidejűleg) megsütjük. Időközben - hogy le ne égjenek - a krumplikat kíméletesen, egyszer megforgatjuk. A körítés kb. 20 perc alatt sül meg.

Tipp A gombás flekkenhez hagyományos savanyúság (uborka, cékla, stb.) illik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.