Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Farfalle padlizsános raguval, Dobitól
2015.03.14

img_7053.jpg

Hozzávalók 2 főre Kb. 25 dkg farfalle tészta (masnitészta), 1 kis padlizsán, 20 dkg főtt tarja (vagy sonka), 2 szál újhagyma zöldjével, 1 csokor petrezselyem, 1 nagyobb gerezd fokhagyma (vagy 1 csapott kk fokhagyma-granulátum), kakukkfű, bors, só, kakukkfüves olívaolaj

Elkészítés A padlizsánt 1 cm széles karikákra szeleteljük, besózzuk, és fél órán át pihentetjük. Az újhagymát felszeleteljük, egy grillserpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk, félretesszük. A tarját kis kockákra vagdaljuk, a petrezselymet leveleire szedjük, kissé felaprítjuk, hagyva néhány levelet a díszítéshez is.

Fél óra elteltével a padlizsánszeleteket leitatjuk, és a hagymás-olívás serpenyőben a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. A megpirított szeletek héját lehúzzuk, a padlizsánt kb. 1 centis kockákra vágjuk.

A serpenyőbe visszadobjuk a padlizsánt és a hagymát, hozzáadjuk a felkockázott tarját, a fokhagymát és a fűszereket, a legvégén a petrezselymet, és még néhány percig együtt kevergetjük. Ha túl száraz, egy kevés olívaolajat löttyintünk rá.
Végül a sós-olajos vízben főtt tésztára tesszük a padlizsános ragut.

Tipp Zöldpetrezselyemmel díszítjük, reszelt parmezán sajttal kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.