Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Epres-erdei gyümölcsös parfé, Dobitól
2014.04.15

epres-gyumolcsos-parfe.jpg

Hozzávalók  6 személyre 300 g friss eper, 200 g erdei gyümölcs (pl.szeder, áfonya - fagyasztott is lehet), 4 dl krémes joghurt, 2 dl tejszín, 100 g porcukor, 2-3 evőkanál méz, 1/2 citrom leve, kb. 20 db babapiskóta, rum

Elkészítés A friss gyümölcsöket megmossuk, kicsumázzuk, összevágjuk, a fagyasztott gyümölcsöket felolvasztjuk, a levüket jól kicsöpögtetjük, és a cukorral, mézzel, citromlével és a joghurttal együtt  turmixgépbe öntjük, pépesítjük.

A tejszínt habbá verjük, óvatosan, hogy össze ne törjön, a gyümölcshöz keverjük, majd az így kapott elegyet fémtálba öntjük, és a hűtőszekrény fagyasztórekeszébe helyezzük. A gyümölcsös pépet félóra múlva, majd újabb félóra elteltével (összesen két alkalommal) alaposan megkeverjük, végül őzgerincformába öntjük, és a tetejét sűrűn egymás mellé helyezett, rummal megkent babapiskótával borítjuk (tálaláskor így majd a piskóta kerül a parfé aljára).

A parfét a mélyhűtőben egy éjszakán át fagyasztjuk, majd tálalás előtt a normál hűtőszekrényben legalább félórán át olvasztjuk-pihentetjük.

Tipp Tálaláskor gyümölcsdarabokkal, mentalevelekkel, tejszínhabrózsákkal díszíthetjük. Jól mutat, ha fagyasztás előtt magozott meggy- vagy málnadarabokat keverünk a joghurtos gyümölcspépbe. Vigyázzunk, hogy megfelelő hőmérsékleten tálaljuk: ha túlzottan felengedjük, szétfolyhat, ha pedig nem várunk elég ideig, amikor a fagyasztóból kivesszük, akkor túl keményen kerül a tányérokra...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.