Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2 db nagyobb édeskömény
1 evőkanálnyi vaj
1 /2 dl fehérbor (Jamie Oliver vermutot ajánl)
2 gerezd fokhagyma
borsikafű (Jamie Oliver őrölt borsra szavaz, de ez enyhébb fűszer)
só
Elkészítés Az édesköményeket megtisztítjuk, a leveleket eltávolítjuk, a zöld színűeket félretesszük. A gumókat negyedekbe vágjuk, a fokhagymát átpréseljük.
A gumódarabokat egy tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk, megszórjuk sóval, borsikafűvel, elosztjuk az édesköményen a fokhagymát, rámorzsoljuk a vajat, aláöntjük a bort, és 220 fokos sütőben, alufóliával letakarva pároljuk, amíg megpuhul (kb 20 perc). Ha a gumók megpuhultak, az alufóliát eltávolítva kissé megpirítjuk. Amikor tálaljuk, rászórjuk a félretett zöld leveleket.