Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Édeskömény csőben sütve, Dobi konyhájából
2014.01.04

img_0294--1-.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db édeskömény, 4 gerezd fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 1,5 ek liszt, 2 egész tojás, 1 tojásfehérje, szerecsendió, koriander, só

Elkészítés Az édeskömény szárát-levelét eltávolítjuk, megmossuk, félbevágjuk, és forró sós vízben majdnem készre főzzük (kb. 20 perc). 

Amíg az édeskömény fő, elkészítjük az öntetet: a lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a jól elkevert egész tojásokat, a sót és a fűszereket. Amikor az édeskömény megfőtt, a félbevágott zöldségeket tovább felezzük, a zöldségdarabokat egy kivajazott sütőedénybe lerakjuk.

Végül a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, a tejszínes öntethez adjuk. Az öntetet az édesköményre borítjuk, és az ételt 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.

Tipp Az így elkészült fogás körítésként sültekhez, halakhoz kiváló, de önálló ételként is fogyasztható - az utóbbi esetben személyenként 2 édesköményt és arányosan több öntetet kell alapul venni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.