Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Cukkinisaláta kapros öntettel, Dobi konyhájából
2013.11.12

cukkinisalata.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db kisméretű cukkini, 1 kis fej lilahagyma, 2 pohár joghurt, 1 db citrom leve, 1 csokor friss kaporlevél (vagy 1 ek szárított), 1 kk aprított metélőhagyma, 1 kk borsikafű, só, olívaolaj a cukkini sütéséhez

Elkészítés A  lilahagymát vékonyra karikázzuk, és egy tálban, a citrom levével és a sóval összekeverve, lefedve negyed órán át állni hagyjuk. Eközben a cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, fél centi vastag karikákra vágjuk, és kevés olajon, nagy tepsibe terítve, magas hőfokon mindkét oldalukat pirosra grillezzük.

A joghurtba belekeverjük  az előre pácolt hagymát, fűszerezzük a kaporral, metélőhagymával, borsikafűvel, és a megpirult cukkinire öntjük. Azonnal tálaljuk.

Tipp A cukkinit grillezhetjük rozmaringos ízesítésű olívaolajjal is. Sült húsok mellé köretnek, vagy pirítóssal önálló fogásként is fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.