Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cukkinisaláta kapros öntettel, Dobi konyhájából
2013.11.12

cukkinisalata.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db kisméretű cukkini, 1 kis fej lilahagyma, 2 pohár joghurt, 1 db citrom leve, 1 csokor friss kaporlevél (vagy 1 ek szárított), 1 kk aprított metélőhagyma, 1 kk borsikafű, só, olívaolaj a cukkini sütéséhez

Elkészítés A  lilahagymát vékonyra karikázzuk, és egy tálban, a citrom levével és a sóval összekeverve, lefedve negyed órán át állni hagyjuk. Eközben a cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, fél centi vastag karikákra vágjuk, és kevés olajon, nagy tepsibe terítve, magas hőfokon mindkét oldalukat pirosra grillezzük.

A joghurtba belekeverjük  az előre pácolt hagymát, fűszerezzük a kaporral, metélőhagymával, borsikafűvel, és a megpirult cukkinire öntjük. Azonnal tálaljuk.

Tipp A cukkinit grillezhetjük rozmaringos ízesítésű olívaolajjal is. Sült húsok mellé köretnek, vagy pirítóssal önálló fogásként is fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés