Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 1 kg csirkeszárny, 4 szál újhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 40 dkg kelbimbó, 40 dkg koktélparadicsom, 2 db húsos (kaliforniai) paprika, flekkenfűszer, majoránna, só, bors, olívaolaj
Elkészítés A csirkeszárnyakat az ízesüléseknél szétvágjuk. A húsdarabokat olívaolajjal vegyített flekkenfűszerben, majoránnában megforgatjuk, hogy a pác mindenhol érje őket, borsozzuk (és ízlés szerint sózzuk). Legalább 1 órányi pihentetés után egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, és a szárnydarabokat belehelyezzük.
200 fokos sütőben kb. fél órán át sütjük (amíg a hús meg nem pirul), közben megforgatjuk a szárnydarabokat, hogy mindenütt ropogósra piruljanak.
A kelbimbókat sós vízben majdnem puhára főzzük, majd méretüktől függően félbevágjuk vagy negyedeljük. A paradicsomokat hasonlóképpen szeleteljük fel. A paprikát keskeny csíkokra metéljük, néhány csíkot dísznek
félreteszünk.
Az újhagymát felkarikázva, a fokhagymát apróra vágva olajon megfuttatjuk. A párolt-pirított hagymára dobjuk és néhány percig a hagymával együtt pároljuk a paprikacsíkokat, majd ezt követően a kelbimbót, a paradicsomot és a
fűszereket. A zöldséget még kb. 10 percig pároljuk, majd a hús mellé terítjük. A félretett paprikacsíkokkal a tányért díszíthetjük.
Tipp Aki nem szereti a kesernyés kelbimbót, használhat helyette előfőzött és rózsáira szedett brokkolit. Tálalás után a zöldség reszelt parmezánnal megszórható.