Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 2 db közepes csirkemell, 30 dkg szeletelt bacon, 25 dkg kemény sajt, 1 mk flekkenfűszer, késhegynyi bors és szárított, örölt zsálya, 2 ek mustár, 1 kk Piros Arany, só ízlés szerint
Elkészítés A csirkemelleket 5-6 cm-es darabokra vágjuk, a mustárt a Piros Arannyal, zsályával, borssal, flekkenfűszerrel összekeverjük és a csirkedarabokat beleforgatjuk, majd fél órán át ebben pácoljuk. Ezalatt a sajtot a csirkemelldaraboknak megfelelő számú kis hasábokra vágjuk, a baconszeleteket elfelezzük. A pácolt csirkemelleket középen óvatosan felszúrjuk, a sajthasábokat beledugjuk, betekerjük a bacondarabokkal úgy, hogy a szalonnák szélei egymást fedjék, majd nyársakra szúrjuk.
Egy tepsibe rácsot helyezünk, és ráfektetjük a nyársakat. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a csirkét 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
Tipp A nyársra húzott csirketekercsekre csöpögtethetünk egy kevés fűszeres olívaolajat is.