Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirkemell sajtos-szezámmagos kéregben, Dobitól
2012.06.20

csirkemell-sajtos-szezamos.jpgHozzávalók 4 főre 2 csontozott csirkemell, 6-8 gerezd fokhagyma, kb. 2 dl tej, 1 kk só
A bundához kb. 10 dkg  liszt, 2-3 db tojás,  legalább 3-4 evőkanál reszelt parmezánsajt, 1-2 evőkanál szezámmag, tej (szükség esetén), só ízlés szerint, 15 dkg zsemlemorzsa A sütéshez olaj

Elkészítés A csirkemelleket megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, és a húst a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. A csirkét - letakarva, és vigyázva, hogy a húscsíkokat a tej jól ellepje - egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap a fokhagymás léből a húst kivesszük, az odaragadt fokhagymadarabokat langyos vízzel lemossuk, majd a panírozás-sütés előtt fél órával besózzuk. (A csirkét ne sózzuk be előre, mert a hús szárazzá, rágóssá válhat).

A panírozás a hagyományostól abban tér el, hogy a sózott tojásban a reszelt sajtot és a szezámmagot jól elkeverjük, majd a masszát - ha túl sűrű - egy kevés tejjel elkeverjük. A sajtos bundás csirkemellcsíkokat forró olajban kirántjuk, és tálalás előtt  papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen róluk.

Tipp Lapos tálra rendezve, forrón, salátával körítve kínájuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés