Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csirke édesköménnyel, Dobitól
2014.12.18

img_5233.jpg

Hozzávalók 4 személyre 2 db kicsontozott csirkemell, 2 db édeskömény, 10 db kis fej csiperkegomba, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál póréhagyma, római kömény, néhány ág friss kakukkfű, majoránna, durvára őrölt tarka bors, só, szójaszósz, bazsalikomos olaj, zöldséglevesben főtt: 2 kis krumpli, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa

Elkészítés A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, és kisujjnyi csíkokra szabdaljuk. Kakukkfüves olajjal, majoránnával, egy kevés sóval összekeverjük, és 30 percig pihentetjük.

A fokhagymát és a póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, egy nagyobb grillserpenyőben leheletnyi olajon megpároljuk. A párolt hagymára rádobjuk a pácolt csirkecsíkokat, és erős tűzön megkapatjuk, vigyázva, hogy a húscsíkok egyenletes kérget kapjanak (kb. 5 perc). Mielőtt a húst a grillserpenyőből kivennénk, egy kávéskanál szójaszószt öntünk rá, és még egy percig keverjük.

Ezután a grillserpenyőbe ismét egy kevés olajat csöpögtetünk. A megtisztított, nem túl vékonyra szeletelt gombát a serpenyő egyik oldalán borssal és a kakukkfűágacskákról lemorzsolt levelekkel kevergetés mellett pirítani kezdjük. A serpenyő másik oldalára a megtisztított, hosszában nyolc darabba vágott és római köménnyel meghintett két édesköményt helyezzük, és a szeleteket körben megpirítjuk (kb.10 perc). A serpenyőből kivesszük és félretesszük az édesköményt és a gombát.

Végül a maradék, fűszeres olajra rádobjuk a zöldséglevesből származó, karikára vágott répákat és a felszeletelt krumplit, 1 kávéskanál szójaszósszal kevergetjük (3-4 perc), majd a serpenyőből a zöldséget is kivesszük.

Egy olajjal kikent tűzálló tál közepére halmozzuk a csirkecsíkokat, rászórjuk a gombát. A hús- és gombahalom két oldalán elhelyezzük az édeskömény cikkeket, erre dobáljuk a répa- és krumplikarikákat, majd az alufóliával letakart tálat 180 fokos sütőbe toljuk. 20-25 perc párolás után az alufóliát levesszük, és a tepsi tartalmát további 5 percig grillezzük.

Tipp Azonnal, forrón tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.