Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csípős tonhalas metélt, Dobitól
2014.12.06

img_5172.jpg

Hozzávalók 4 főre 50 dkg friss paradicsomos metélt (vagy hagyományos száraztészta), 10 dkg olajos tonhal (konzerv), 400 g konzerv paradicsom, 6-8 db szardella,  12 db kapribogyó, 3-4 gerezd fokhagyma, 6 szál újhagyma, só, őrölt tarka bors, oregánó (őrölt), cayenne-i bors, bazsalikomos olívaolaj

Elkészítés A fokhagymát és az újhagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, egy kevés olajon megpirítjuk. A szardellát is nagyon kis darabokra vágjuk, egy percre rádobjuk a piruló hagymára. A konzervparadicsomot felaprítjuk, a villával szétnyomkodott tonhallal, a zúzott kapribogyókkal és a fűszerekkel összekeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a szardellás hagymához. 8-10 percig kevergetve pároljuk. Amíg a szósz készül, sós, olajos vízben kifőzzük, majd leszűrjük a tésztát. Előmelegített tányéron, a szósszal együtt kínáljuk.

Tipp Néhány üzletben már nálunk is kapható friss paradicsomos tészta, de a száraztészta is tökéletesen megfelel, éppen úgy, ahogy cayenne-i bors helyett használhatunk (módjával!) erős pirospaprikát vagy chiliőrleményt.

Reszelt parmezán sajtot is kínálhatunk a fogáshoz, külön tálkában.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.