Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csíkos krémdesszert, Dobitól
2015.02.02

csikos-kremdesszert.jpg

Hozzávalók 4 főre 250 g mascarpone, 200 g natúr gesztenyemassza (fagyasztott), 200 g tejszín, 1 bögrényi málna (fagyasztott), porcukor ízlés szerint (kb. 1-1,5 evőkanálnyi),1 csomag vaníliás cukor, 2 mokkáskanál fahéj, 1/2 dl bonbonmeggy likőr

Elkészítés A mascarponét fahéjjal és porcukorral  alaposan elkeverjük.

A gesztenyemasszát felolvasztjuk, 1,5 dl tejszínnel és a bonbonmeggy likőrrel fellazítjuk, porcukorral édesítve habosra keverjük, majd a krém harmadát elkülönítjük.

A felolvasztott málnát összetörjük, és egy lábosban addig kevergetjük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ezután lehűtjük. Amikor kihűlt, az elkülönített, harmadnyi gesztenyekrémhez adjuk, és vaníliás cukorral ízesítjük.

A háromféle krémet üvegpoharakba rétegezzük, jól behűtve kínáljuk. A maradék tejszínből vert habbal díszíthetjük.

Tipp Fagyasztott alapanyagok helyett természetesen frisset is használhatunk. A málnát helyettesíthetjük eperrel vagy meggyel, illetőleg a bonbonmeggyet rummal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.