Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 250 g mascarpone, 200 g natúr gesztenyemassza (fagyasztott), 200 g tejszín, 1 bögrényi málna (fagyasztott), porcukor ízlés szerint (kb. 1-1,5 evőkanálnyi),1 csomag vaníliás cukor, 2 mokkáskanál fahéj, 1/2 dl bonbonmeggy likőr
Elkészítés A mascarponét fahéjjal és porcukorral alaposan elkeverjük.
A gesztenyemasszát felolvasztjuk, 1,5 dl tejszínnel és a bonbonmeggy likőrrel fellazítjuk, porcukorral édesítve habosra keverjük, majd a krém harmadát elkülönítjük.
A felolvasztott málnát összetörjük, és egy lábosban addig kevergetjük, amíg sűrű masszát nem kapunk. Ezután lehűtjük. Amikor kihűlt, az elkülönített, harmadnyi gesztenyekrémhez adjuk, és vaníliás cukorral ízesítjük.
A háromféle krémet üvegpoharakba rétegezzük, jól behűtve kínáljuk. A maradék tejszínből vert habbal díszíthetjük.
Tipp Fagyasztott alapanyagok helyett természetesen frisset is használhatunk. A málnát helyettesíthetjük eperrel vagy meggyel, illetőleg a bonbonmeggyet rummal.