Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csigatészta rókagombával, Dobitól
2015.05.04

img_7465.jpg


Hozzávalók 2 főre csigatészta a szükséges mennyiségben, 30 dkg rókagomba, 10 dkg főtt, füstölt sonka, 1,5 dl főzőtejszín, 3 szál újhagyma, zöldjével együtt, 5 dkg vaj, só, színes bors

Elkészítés Az újhagymát felkarikázzuk, a vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, majd néhány perc után a gombát, sózzuk, és megszórjuk frissen őrölt színes borssal. Amikor a gomba megpárolódott, felöntjük a tejszínnel, és 8-10 percig főzzük, többször megkeverjük.

Amíg a gombás ragu készül, a tésztát sós-olajos forró vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a raguval összekeverve kínáljuk.

Tipp A nagyobb gombákat célszerű felszeletelni. Ha nincs elég rókagombánk, pótolhatjuk felszeletelt csiperkegombával.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.