Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Camembert-es tarja fehérborral, Dobitól
2014.06.08

camembert-es-tarja-feherborral.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 szelet sovány sertéstarja, 150 g érett camembert sajt,1/2 dl száraz fehérbor, olívaolaj, Dijoni mustár, tarkabors (egész), fokhagyma (5-6 gerezd), borsikafű, zsálya

Elkészítés
A fólián át kivert hússzeleteket bepácoljuk: 2-3 órán át állni hagyjuk az olaj, mustár, borsikafű, zsálya keverékében. Sütés előtt kb. fél órával a húst besózzuk, és erős tűzön a szeletek mindkét oldalát fehéredésig hevítjük.

Ezután olajjal kikent tűzálló tálban helyezzük el a hússzeleteket, rájuk dobáljuk a fokhagymagerezdeket, rászórjuk a borsot, aláöntjük a bort, és180 fokos sütőben, fóliával lefedve pároljuk. Kb. fél óra múltán a húsokat megfordítjuk, és a vékonyra szeletelt sajttal beborítjuk, majd lefedve tovább sütjük még kb. 15-20 percig. Amikor a hús megpuhult, a fóliát levesszük róla, és további 5-10 percen át pirosra sütjük.

Tipp Kakukkfüves újkrumplival (vagy anélkül), savanyúsággal nagyon finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.