Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Camembert-es tarja fehérborral, Dobitól
2014.06.08

camembert-es-tarja-feherborral.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 szelet sovány sertéstarja, 150 g érett camembert sajt,1/2 dl száraz fehérbor, olívaolaj, Dijoni mustár, tarkabors (egész), fokhagyma (5-6 gerezd), borsikafű, zsálya

Elkészítés
A fólián át kivert hússzeleteket bepácoljuk: 2-3 órán át állni hagyjuk az olaj, mustár, borsikafű, zsálya keverékében. Sütés előtt kb. fél órával a húst besózzuk, és erős tűzön a szeletek mindkét oldalát fehéredésig hevítjük.

Ezután olajjal kikent tűzálló tálban helyezzük el a hússzeleteket, rájuk dobáljuk a fokhagymagerezdeket, rászórjuk a borsot, aláöntjük a bort, és180 fokos sütőben, fóliával lefedve pároljuk. Kb. fél óra múltán a húsokat megfordítjuk, és a vékonyra szeletelt sajttal beborítjuk, majd lefedve tovább sütjük még kb. 15-20 percig. Amikor a hús megpuhult, a fóliát levesszük róla, és további 5-10 percen át pirosra sütjük.

Tipp Kakukkfüves újkrumplival (vagy anélkül), savanyúsággal nagyon finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés