Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bébispenót-saláta mandarinnal, Dobitól
2015.03.18

img_7087.jpg


Hozzávalók 4 személyre 10 dkg friss bébispenót, 2 nagy, savanykás, lehetőleg piros héjú alma, 6 db mandarin, 2 kis pohár joghurt, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt tarka bors, cayenne-i bors, pirított tökmag (a díszítéshez, elhagyható)

Elkészítés A mandarinokat meghámozzuk, fehér, hártyás héjukat is lekapargatjuk, gerezdekre bontjuk, és a gerezdeket is feldaraboljuk. Ha a mandarinokban vannak magok, azokat eltávolítjuk.

Az almákat megmossuk, szárazra törölgetjük, héjastól gerezdekre vágjuk, és a magház kiemelése után a gerezdeket nagyon vékonyan felszeleteljük.

Az almát és a mandarint az áttört fokhagymával és fűszerekkel ízesített joghurttal jól összekeverjük.

Egy üvegtálba elhelyezzük a bébispenótot úgy, hogy a tál oldalán is láthatóak legyenek a levelek, majd a spenótlevelekre halmozzuk az almás-mandarinos salátát, de a levelekkel nem keverjük össze.

A tálat jól lefedve egy fél órára, órára a hűtőbe tesszük, tálaláskor pirított tökmaggal, mandarin- vagy almaszeletekkel díszíthetjük. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.