Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Aszalt szilvás szűzérmék sajtos édesburgonyával, Dobitól
2015.04.15

img_7241.jpg


Hozzávalók 2 főre kb. 40 dkg szűzpecsenye, 4 szelet bacon, 8 db kimagozott aszalt szilva, 4-5 vékony szelet sonka, só, őrölt fekete bors, egész tarkabors, olívaolaj A körítéshez 1 db nagyobb édesburgonya, 5-10 dkg sajt

Elkészítés A szűzpecsenyén hosszában mély vágást ejtünk (vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen), majd a vágás mentén a hús két oldalát hosszában tovább hasítjuk úgy, hogy a hús szétteríthessük, és felülete minél vékonyabb és egyenletesebb legyen, de ne lyukadjon át. A szétterített húst fólián át, óvatosan kiverjük, őrölt  borssal meghintjük, és a sonkaszeletekkel beterítjük úgy, hogy a szeletek szélei fedjék egymást.

A baconszeleteket félbevágjuk, egy-egy fél szalonnába kék-két aszalt szilvát csavarunk, fogvájóval összetűzzük, és egy kevés forró olajon hirtelen körben megkapatjuk. A fogvájók eltávolítása után a szalonnás szilvákat sorba rendezzük a sonkával betakart szűzpecsenyén, és a szétterített húst szorosan feltekerjük, megkötjük vagy hústűkkel összetűzzük.

A hústekercset kívülről is megszórjuk borssal, megkenjük egy kevés olajjal, és alufóliában állni hagyjuk legalább néhány órán, vagy egy éjszakán át. Csak sütés előtt fél órával sózzuk meg.

A húst sütőtálba helyezzük, forró olajon körben megkapatjuk, egész tarkaborssal meghintjük, fél dl vizet öntünk alá, majd lefedve 180 fokos sütőben pároljuk kb. 1 órán át. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levesszük, és a tekercset pirosra sütjük. 5 perc pihentetés után a kötözést eltávolítjuk róla, felszeletelve tálra helyezzük.

A körítéshez az édesburgonyát meghámozzuk, 1/2-1 cm vastagon felszeleteljük, egy kevés olívaolajjal bepermetezzük, a szeletekre egy-egy darab sajtot helyezünk, majd sütőrácsra fektetve, letakarva 45-50 percig puhítjuk. Végül a takarást levéve, a sajtot megpirítjuk.

Tipp A húshoz enyhén pikáns befőttet (birs, meggy, stb) kínálhatunk, illetőleg a hús mellé egy csészében kínálhatjuk a sütésből visszamaradt szaftot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.