Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Ananászos-sajtos csirkecombok, Dobitól
2015.01.07

img_5268.jpg

Hozzávalók 4 személyre 8 csirke-felsőcomb (kicsontozott), 1 db friss ananász, 3 dl tejföl, kb.10 dkg reszelt sajt, flekkenfűszer, só, fehér bors, bazsalikom, oregánó, oregánós olívaolaj, 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés Az ananászt megtisztítjuk, hosszában négy részre hasítjuk, kemény közepét kivágjuk. A gyümölcs felét fél centi vastag szeletekre vagdaljuk, félretesszük.

A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, és ujjnyi vastag darabokra vágjuk. A húsdarabokat a flekkenfűszerrel, fehér borssal, oregánóval, szójaszósszal és egy kevés fűszeres olívaolajjal összekeverjük, majd ebben a pácban egy-két órán át állni hagyjuk.

Amíg a csirkehús pácolódik, a tejfölből és a reszelt sajtból elkészítjük az öntetet. Bazsalikommal, kevés sóval fűszerezzük. A tejfölhöz annyi sajtot kell keverni, hogy sűrű, nehezen folyó masszát kapjunk.

Amikor a csirkét a pácból kiemeljük, a húsdarabokat egy grillserpenyőben minden oldalán megkapatjuk, és egy tűzálló tálba sorban lerakjuk.

Ráterítjük az ananászszeleteket, majd a sűrű, sajtos-tejfölös pácot, és 180 fokos sütőben, letakarás nélkül, kb. fél órán át sütjük (amíg a teteje meg nem pirul).

Tipp Forrón, burgonyapürével körítve kínáljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.