Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Áfonyás-mascarponés torta, Dobitól
2015.05.25

img_7909.jpg

Hozzávalók  40 db babapiskóta, 4 dl erős feketekávé (Nescaféból is jó), 1,5 dl tojáslikőr, 2-3 evőkanál áfonyadzsem, kb. 5 dkg durvára vagdalt étcsokoládé

A krémhez 500 gr mascarpone, 4 tojás sárgája, 12 dkg porcukor, 1,5 mokkáskanál őrölt fahéj

A díszítéshez  kakaópor és őrölt kávé (azonos mennyiségben összekeverve), legalább 1 narancs lereszelt héja és kb. 15 dkg friss áfonya

Elkészítés A tojássárgákat a porcukorral és a fahéjjal összekeverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és az egészet mixerrel habosra keverjük.

A forró feketekávét tojáslikőrrel ízesítjük, egyenként megforgatjuk benne a babapiskótákat, és egy legalább 25 cm átmérőjű edénybe rétegenként lerakjuk.

4 réteg piskótát teszünk az edénybe úgy, hogy minden réteg piskótára kerüljön krém, az első és a harmadik réteg krémre durvára vágott étcsokoládé, a második rétegre terítsük az áfonyadzsemet. Az utolsó (legfelső) réteg krémre szórjuk vékonyan és egyenletesen a kávés kakaóport, a narancshéjat, és végül terítsük el rajta az áfonyaszemeket.

A mascarponés tortát fogyasztás előtt tegyük hűtőbe, legalább fél napra.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.