Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mi mennyi? Konyhai mérés mérleg nélkül
2010.03.10

Gyakran használt jelzések, kifejezések receptleírásainkban

ek = evőkanál

tk = teáskanál (az evőkanálnál eggyel kisebb méret)

kk  vagy mk = kávéskanál vagy mokkáskanál (a legkisebb kanálméret)

cs = csomag, csokor

 

Mi mennyi?Kép

1 csapott ek só = 1 dkg

1 púpozott ek só= 1,5-2 dkg

 

1 csapott ek liszt, kr.cukor, dara = 1,5 dkg

1 púpozott ek liszt,  kr.cukor, dara = 2 dkg

 

1 csapott ek zsír vagy vaj = 2-3 dkg

1 diónyi zsír vagy vaj = 2 dkg

 

Kockacukorból

2 db = 1 dkg

 

Ízlés szerint

Először csak csipetnyit használjunk az adott hozzávalóból, és kóstolgatással ellenőrizve az ízt, tegyünk az ételbe apránként többet belőle, ha úgy látjuk szükségesnek! Hiszen ami az egyik embernek túl sós, vagy túl édes, vagy túl fűszeres, az a másiknak pont jó.

És: legyünk türelmesek. Senki sem csupa remekművet alkot a konyhában - csak van, aki feladja, és van, aki újra meg újra próbálkozik.