Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Konyhafortély: kenyér- és keksztippek
2013.11.17

dagasztas-nelkuli-kenyer-teljes-kiorlesu-liszttel-003.jpg

Kenyér- és keksztippek

1. Sokáig eltartható a kenyér, ha műanyag zacskóban a hűtőszekrénybe tesszük. A felhasználni kívánt darabot sütőben átmelegítjük. 

2. Kissé száraz kenyeret frissé varázsolhatunk, ha vízzel kissé bespricceljük (vagy kis időre nedves konyharuhába csavarjuk), majd pár percre, amíg ismét ropogós nem lesz, forró sütőbe tesszük.

3. A kissé megszáradt kenyérből finom pirítóst vagy bundáskenyeret készíthetünk. Fasírt készítéséhez is felhasználhatjuk.

4. Kenyérpirító nélkül is készíthetünk pirítóst – olajjal vékonyan kikent serpenyőben, illetve a sütőben, sütőlapon. Ha sokan szeretnénk egyszerre pirítóst fogyasztani, akkor is ez lehet a jó megoldás.

5. Meleg kenyeret vagy kalácsot felforrósított késsel szeletelhetünk jól.

6. Ropogós kekszeket, linzereket sokáig eltarthatunk jól záródó dobozban.

7. Ismét ropogós lesz a megpuhult keksz, ha pár percre meleg sütőbe tesszük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.