Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Mit milyen módra...?
angolosan készült étel főtt zöldség forrón, vajjal, illetve beefsteak véresen
bakonyi módon tejfölös vagy tejszínes, pirospaprikás, gombás mártással
bácskai módon friss zöldpaprikával és paradicsommal
bearni módon tárkonnyal, tojássárgájával, ecettel és fűszerekkel készült mártással
bordói módon vörösborral vagy bordói mártással
böllér módra belsőséggel
breton módon babbal és paradicsommal
Budapest módra húsétel pörköltlével összefogott, szárnyas májjal, gombával, szalonnával, zöldpaprikával, paradicsommal és borsóval készült raguval
burgundi módon vörösborral vagy burgundi körettel
burgundi köret pirított húsos szalonna gombával és gyöngyhagymával
cecei módra zöldpaprikával
chantilly módra tejszínnel készítve
cigánypecsenye bevagdalt sültszalonnával (úgynevezett kakastaréjjal) tálalt sült
Colbert módra bélszínszelet pirított gombával és barna gombamártással, vagy natúrsütés után gombamártással bevont, reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórt, vajjal megpirított borjúborda
Corneille módra narancsszeletekkel borítva, zöldfűszerekkel
creol módon hagymán pirított paradicsommal készült máj, vagy pirított gombával és paradicsommal, rostélyos hagymával készült steak
csabai módon füstölt kolbásszal készítve
csángó gulyás savanyú káposztával készített gulyás
csőben sült sütőben sült
debreceni módon füstölt kolbásszal, debrecenivel készítve
dorozsmai (pl. ponty) sütve, tejfeles-gombás-lecsós csuszával
Dubarry módra kelvirággal
dunai halászlé tésztával tálalt
Duna módra tojásrántottával töltött, olykor gombafejjel tálalt sertés- vagy borjúszelet
elzászi módon savanyú káposztával
erdélyi tárkonyos fűszerezésű étel, vagy szalonnával, kakukkfűvel, borssal, puliszkával készült tokány
erdészné módra erdei gombával készítve
Esterházy módra rostélyos vagy szűzérme tejfeles-boros zöldségmártásban párolva
Florentin módra párolt, spenóttal, besamellel és sajttal átsütött fogasfilé
franciásan tűzdelt, majd vajba és morzsába forgatott, roston sült máj, vagy rakott krumplival és fehérboros pecsenyelével tálalt sertésszelet
frankfurti virslivel, kelkáposztával készült
Giuseppe módra paradicsommal sonkával, gombával, pezsgővel és keménytojással készült spagetti
hawaii módra ananásszal készült
IV. Henrik módra articsókával, zöldborsóval és béarni mártással készült bélszín
hentesné módra szalonnával, ecetes uborkával
Holstein módra tükörtojással
kalocsai módon paprikával
kassai módra sonkával
kecskeméti módon barackpálinkával vagy sárgabarackkal készítve
kedvenc módra rostonsült libamájjal, spárgafejjel és madeiramártással készült bélszínszelet
Kedvessy módra sült libamájjal, borjúvesével, gombapéppel és kapros-paprikás mártással tálalt bélszínszelet
kertészné módra vegyes zöldségekkel
kijevi pulykamell szerecsendiós-sajtos fűszervajjal töltött, kirántott
”korhely” étel savanykás vagy szesszel készített
lengyelesen forró vajban pirított, sózott prézlivel
lyoni módra sült hagymával
magyaros lecsós, esetleg pörköltös
magyaróvári pulykamellből készült natúrszelet pirított gombával, sonkával és sajttal, grillezve
makói módon hagymásan készítve
marengói módon borral párolva, gombával, paradicsommal és vöröshagymával
Marschal máj sültszalonna-taréjjal tálalt
mexikói chilis és / vagy kukoricás
mészáros módra borjúmirigyből, velőből és pirított gombából álló raguval készített
milánói módon milánói makarónival körített étel, vagy reszelt sajttal kevert
molnár(né) módra lisztben megforgatott, vajban sütött, párolt halféle; tálaláskor a barnára sült vaj és citromlé keverékével locsolják és petrezselyemmel szórják meg
normandiai módon almával, almaborral vagy almapálinkával
Orly módon sörtésztába mártva és kisütve
óvári módra gombapéppel, gépsonkával és óvári sajttal
Palatinus módra lecsóval, pirított burgonyával, libamájszeletekkel és zöldborsóval parasztosan szalonnával (hagymával, burgonyával)
parírozás az inak és a zsiradék eltávolítása a húsról
párizsi módon lisztbe és felvert tojásba bundázva
pékné módra hagymával és burgonyával együtt sütve, illetve sütőben sütve
Pompadour módra gombapéppel, tojásos burgonyapépbe burkolva és megsütve, barna fűszermártással
provanszi módon majorannával, kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymával
rácponty főtt krumplival, lecsóval, tejföllel és füstöltszalonna-taréjokkal sütött
„részeges” szesszel készült
Richelieu módon (köret) roston sült gomba, párolt saláta, újburgonya és töltött paradicsom
Rossini módra libamájjal, szarvasgombával és madeira mártással készült húsétel, illetve parmezánnal, libamájjal és Marsala mártással készült tészta
rostélyos hagyma karikákra vágott, grízes liszttel bevont, bő olajban kisütött vöröshagyma
Royal módon bearni mártással, szarvasgombával
Sarah Bernhardt módra libamájpürével
savoyai módon sült karikaburgonyával és vöröshagymával megrakva, húslevesben
Schwarzwald módra feketeerdei sonkával és rápirított sajttal
Stefánia módon főtt tojással töltve
stircelt krumpli hagymás, piritott tört burgonya
strasbourgi módra libamájjal vagy libamájpürével (és gombával) készítve
Szapáry módon vesével és velővel készült máj
szegedi gulyás vegyes zöldséggel és csipetkével
szerb gulyás kelkáposztával készített
székelykáposzta savanyú káposztával készült
Sztroganoff módon bélszíncsíkok finomra vágott gyöngyhagymával, vajon pirítva, fűszerekkel és tejszínnel, illetve vadétel gombával, ecetes uborkával, kapribogyóval és borral készítve
Talleyrand módra makaróni sajttal, szarvasgombával és libamájjal
tavasziasan párolt vegyes zöldséggel
tiszai halászlé tészta nélkül készült
tokaji módon borral készítve
török módon padlizsánnal
udvarmester módra fűszeres vajjal tálalva
vadász módra pirított gombával, szárnyasmájjal, barnamártással készült
vesztfáliai módon sült sonkával és madeira mártással
Victor Hugo-módra bearni mártással, ajókagyűrűvel tálalt bélszínszelet
Wellington módra gombapéppel, leveles tésztában sütött bélszín madeira mártással