Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Mit milyen módra?
2010.04.05

Mit milyen módra...?

angolosan készült étel főtt zöldség forrón, vajjal, illetve beefsteak véresen

bakonyi módon  tejfölös vagy tejszínes, pirospaprikás, gombás mártással

bácskai módon friss zöldpaprikával és paradicsommal

bearni módon tárkonnyal, tojássárgájával, ecettel és fűszerekkel készült mártással

bordói módon vörösborral vagy bordói mártással

böllér módra belsőséggel

breton módon babbal és paradicsommal

Budapest módra húsétel pörköltlével összefogott, szárnyas májjal, gombával, szalonnával, zöldpaprikával, paradicsommal és borsóval készült raguval

burgundi módon vörösborral vagy burgundi körettel

burgundi köret pirított húsos szalonna gombával és gyöngyhagymával

cecei módra zöldpaprikával

chantilly módra  tejszínnel készítve

cigánypecsenye bevagdalt sültszalonnával (úgynevezett kakastaréjjal) tálalt sült

Colbert módra bélszínszelet pirított gombával és barna gombamártással, vagy natúrsütés után gombamártással bevont, reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórt, vajjal megpirított borjúborda

Corneille módra narancsszeletekkel borítva, zöldfűszerekkel

creol módon hagymán pirított paradicsommal készült máj, vagy pirított gombával és paradicsommal,  rostélyos hagymával készült steak

csabai módon füstölt kolbásszal készítve

csángó gulyás savanyú káposztával készített gulyás

csőben sült sütőben sült

debreceni módon füstölt kolbásszal, debrecenivel készítve

dorozsmai (pl. ponty) sütve, tejfeles-gombás-lecsós csuszával

Dubarry módra kelvirággal

dunai halászlé tésztával tálalt

Duna módra tojásrántottával töltött, olykor gombafejjel tálalt sertés- vagy borjúszelet
elzászi módon savanyú káposztával

erdélyi tárkonyos fűszerezésű étel, vagy szalonnával, kakukkfűvel, borssal, puliszkával készült tokány

erdészné módra erdei gombával készítve

Esterházy módra rostélyos vagy szűzérme tejfeles-boros zöldségmártásban párolva
Florentin módra párolt, spenóttal, besamellel és sajttal átsütött fogasfilé

franciásan tűzdelt, majd vajba és morzsába forgatott, roston sült máj, vagy rakott krumplival és fehérboros pecsenyelével tálalt sertésszelet

frankfurti virslivel, kelkáposztával készült

Giuseppe módra paradicsommal sonkával, gombával, pezsgővel és keménytojással készült spagetti

hawaii módra ananásszal készült

IV. Henrik módra articsókával, zöldborsóval és béarni mártással készült bélszín
hentesné módra szalonnával, ecetes uborkával

Holstein módra tükörtojással

kalocsai módon paprikával

kassai módra sonkával

kecskeméti módon barackpálinkával vagy sárgabarackkal készítve

kedvenc módra rostonsült libamájjal, spárgafejjel és madeiramártással készült bélszínszelet
Kedvessy módra sült libamájjal, borjúvesével, gombapéppel és kapros-paprikás mártással tálalt bélszínszelet

kertészné módra vegyes zöldségekkel

kijevi pulykamell szerecsendiós-sajtos fűszervajjal töltött, kirántott

”korhely” étel savanykás vagy szesszel készített

lengyelesen forró vajban pirított, sózott prézlivel

lyoni módra sült hagymával

magyaros lecsós, esetleg pörköltös

magyaróvári pulykamellből készült natúrszelet pirított gombával, sonkával és sajttal, grillezve

makói módon hagymásan készítve

marengói módon borral párolva, gombával, paradicsommal és vöröshagymával

Marschal máj sültszalonna-taréjjal tálalt

mexikói chilis és / vagy kukoricás

mészáros módra borjúmirigyből, velőből és pirított gombából álló raguval készített borjúborda, illetve virslikarikákkal készült tokány

milánói módon milánói makarónival körített étel, vagy reszelt sajttal kevert zsemlemorzsával panírozott és milánói makarónival körített borjúborda, sertésszelet, vagy gombás-sonkás-paradicsomos raguval és reszelt sajttal készített rizs

molnár(né) módra lisztben megforgatott, vajban sütött, párolt halféle; tálaláskor a barnára sült vaj és citromlé keverékével locsolják és petrezselyemmel szórják meg

normandiai módon almával, almaborral vagy almapálinkával

Orly módon sörtésztába mártva és kisütve

óvári módra gombapéppel, gépsonkával és óvári sajttal

Palatinus módra lecsóval, pirított burgonyával, libamájszeletekkel és zöldborsóval parasztosan szalonnával (hagymával, burgonyával)

parírozás az inak és a zsiradék eltávolítása a húsról

párizsi módon lisztbe és felvert tojásba bundázva

pékné módra hagymával és burgonyával együtt sütve, illetve sütőben sütve

Pompadour módra gombapéppel, tojásos burgonyapépbe burkolva és megsütve, barna fűszermártással

provanszi módon majorannával, kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymával fűszerezve; provanszi sertésszelet: barnamártással, fehérborral, vöröshagymával, paradicsommal, fokhagymával készült

rácponty főtt krumplival, lecsóval, tejföllel és füstöltszalonna-taréjokkal sütött
„részeges” szesszel készült

Richelieu módon (köret) roston sült gomba, párolt saláta, újburgonya és töltött paradicsom

Rossini módra libamájjal, szarvasgombával és madeira mártással készült húsétel, illetve parmezánnal, libamájjal és Marsala mártással készült tészta

rostélyos hagyma karikákra vágott, grízes liszttel bevont, bő olajban kisütött vöröshagyma

Royal módon bearni mártással, szarvasgombával

Sarah Bernhardt módra libamájpürével

savoyai módon sült karikaburgonyával és vöröshagymával megrakva, húslevesben párolva, a tetején reszelt sajttal és olvasztott vajjal

Schwarzwald módra feketeerdei sonkával és rápirított sajttal

Stefánia módon főtt tojással töltve

stircelt krumpli hagymás, piritott tört burgonya

strasbourgi módra libamájjal vagy libamájpürével (és gombával) készítve
Szapáry módon vesével és velővel készült máj

szegedi gulyás vegyes zöldséggel és csipetkével

szerb gulyás kelkáposztával készített

székelykáposzta savanyú káposztával készült

Sztroganoff módon bélszíncsíkok finomra vágott gyöngyhagymával, vajon pirítva, fűszerekkel és tejszínnel, illetve vadétel gombával, ecetes uborkával, kapribogyóval és borral készítve

Talleyrand módra makaróni sajttal, szarvasgombával és libamájjal

tavasziasan párolt vegyes zöldséggel

tiszai halászlé tészta nélkül készült

tokaji módon borral készítve

török módon padlizsánnal

udvarmester módra fűszeres vajjal tálalva

vadász módra pirított gombával, szárnyasmájjal, barnamártással készült

vesztfáliai módon sült sonkával és madeira mártással

Victor Hugo-módra bearni mártással, ajókagyűrűvel tálalt bélszínszelet

Wellington módra gombapéppel, leveles tésztában sütött bélszín madeira mártással