Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Elrontottam, mit csináljak...?

Elsóztuk az ételt...?

  • Ha lehetséges, öntsünk még hozzá vizet.
  •  
  • Keverjük a levesbe tojásfehérje habját, majd várjuk meg, amíg Kép
    kocsonyássá válik és akkor szedjük ki belőle. Magába szívja a felesleges sót.
  •  
  • Tegyünk az ételbe fél késhegynyi szódabikarbónát.
  •  
  • Az elsózott rántott vagy habart levesbe reszeljünk bele egy szem krumplit és forraljuk össze, majd tegyünk a lébe sok friss zöldfűszert (petrezselyem, zellerlevél stb.)

 

Túl édes lett az étel?cile.jpg

  • Segíthet egy kanál citromlé vagy almaecet.

 

Odakapott az étel...?

  • Óvatosan öntsük át az edény tartalmát egy másikba, anélkül, hogy a leégett részt felkaparnánk. Folytassuk a főzést a másik edényben. 
  •  
  • A másik edénybe átmentett ételhez adjunk megtisztított,  több részbe vágott ha.jpegvöröshagymát, vagy száraz kenyérhéjat - ezek semlegesíthetik az enyhén kesernyés ízt.

 

Túl sűrű a szósz, a leves...?

  • Hígítsuk vízzel, húslevessel, tejszínnel, tejföllel - attól függően, hogy milyen jellegű ételről van szó. És ne felejtsük el szükség szerint utánaízesíteni sem.

 

Túl híg a szósz, a leves...? 

  • Vegyünk ki belőle egy-két kanállal, keverjünk el benne egy kk lisztet, majd tejf.jpgkevergetve csorgassuk az ételbe. Forraljuk össze vele (és szükség szerint ízesítsük utána).

 

Túl zsíros lett az étel...?

  • Hűtsük ki és kanállal szedjük le róla a felesleges zsiradékot.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.